Over ons

Bedrijf - Missieverklaring

Water is onze meest waardevolle bron. Er is geen leven zonder water. Schoon water wordt steeds belangrijker. Hoewel water meer dan 70% van het aardoppervlak beslaat, kan slechts 1% als drinkwater worden gebruikt. Gezond en ecologisch gezuiverd drink-, bad- en proceswater is een investering in de wereld van morgen.

 

Wapure International staat voor 35 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van waterzuivering op het gebied van ultraviolette straling en ozonoxidatie.

Al sinds 1996

Hans Berson, een ingenieur, richtte in 1974 Berson Milieutechniek B.V. in Nederland op en heeft al verschillende patenten geïmplementeerd op het gebied van ultravioletsterilisatie, ozonoxidatie en (afval)waterzuivering. In 1986 werd dit toekomstgerichte bedrijf overgenomen door de Britse HALMA PLC Group en staat het genoteerd aan de Londense beurs. Hans Berson is freelanceadviseur geweest voor verschillende gerenommeerde bedrijven over de hele wereld.

 

In 1996 richtte Hans Berson Wapure International op met als doel om door te gaan met milieuvriendelijke, gezonde en niet-restwaterzuivering, om deze technologie ook beschikbaar te maken voor kleinere budgetten.

 

Barbara Hartenstein-Berson MBA nam in 2003 de leiding van Wapure International over en verplaatste de productie naar Duitsland.